Wie is Miss Meliz?


Miss Meliz is de tarotiste die met de Kaartencaravan door het land reisde, en nu een vaste plek heeft op Stek in Breda. Ik heet eigenlijk Melissa Franck. Superleuk dat  ik onderdeel ben van deze creatieve vrijplaats.

Mijn kennismaking met tarot
De eerste keer dat ik in contact kwam met de kaarten was tijdens mijn 40e verjaardagfeest, waarvoor ik een tarotiste had uitgenodigd. 
Het consult was absoluut niet wat ik verwachtte; het was niet voorspellend of vaag, maar concreet en helder. Ik was stomverbaasd, de kaarten met die vreemde ouderwetse afbeeldingen, symbolen en getallen reflecteerden precies wat ik dacht en voelde en gaven  mij inzicht in hetgeen toen bij mij speelde.
Het fascineerde mij. Zoals die tarotiste het op mijn verjaardag deed, zo wilde ik het ook wel leren.


Beroepsopleiding tarot

In 2008 ben ik begonnen met een tweejarige beroepsopleiding tot Tarot Mediator, bij het Buro voor Tarot, die ik in 2010 heb afgerond. Daar leerde ik de kaarten als spiegel te gebruiken, eerst voor mezelf maar later ook voor anderen. En nog steeds leer ik bij, elke keer zie ik dingen in de kaarten die mij nog nooit eerder waren opgevallen. Wegens omstandigheden voelde ik pas in 2018 de ruimte om professioneel aan de slag te gaan met tarot. 


Over mij

Ik hou van wandelen in de natuur, samenzijn met mijn vriendinnen en van veel andere dingen, maar mijn echte passie is reizen. Dat combineert goed met mijn baan als stewardess bij de KLM. Hierdoor kom ik op de mooiste plekken op aarde en heb ik bijzondere ontmoetingen. Het reizen geeft me een gevoel van vrijheid. Maar ook confrontaties met mezelf, want het vliegen en steeds weer met andere collega's werken haalt je soms ook uit je comfort zone. Gelukkig geven de kaarten me elke keer weer inzicht!

 

Schrijven over het leven thuis en op de route
Daarnaast schrijf ik columns voor het vakblad voor cabinepersoneel. Die gaan over mijn leven thuis en op de route. Ik maak veel mee, ontmoet bijzondere mensen en ik worstel soms met de balans tussen werk en gezin.

Ik heb verschillende columns gebundeld, mocht je er een willen aanschaffen dan kun je dat door een berichtje te sturen via mijn facebookpagina vluchtzinnig. Een boekje kost 10,00 euro exclusief verzendkosten, maar als je een consult bij mij doet, krijg je 2,50 korting.

 

 

 

Ik ga uitdagingen niet uit de weg en probeer in beweging te blijven, zodat ik blijf groeien naar een betere versie van mezelf.